Postkodlotteriet.

Nu är två dagar klara tillsammans med Postkodlotteriet. Städerna som vunnit över 200 cyklar var hittills är Kalmar , Linköping.

Kalmar fick jag en separat scén för min Flatland show. Det var perfect. Linköping regnade det hela dagen men många tappra stod & köade för att hämta ut sina 225 cyklar.

Här nedan är lite media från stoppen.

____________________________________

Östran.se

___________________________________

lördag 18 juni

Kalmar vann cyklar för 2 212 000 kronor!

Dan fixade inte riktigt den felstyrda cykeln.

Dan fixade inte riktigt den felstyrda cykeln.Kalmar, klapp klapp klapp, Kalmar, klapp klapp klapp, Kalmar, klapp klapp klapp!Folkets jubel inför TV-kamerorna som var uppsatta högt upp i hotellet.Cykel-bonanza på Larmtorget när Postkodlotteriet kom till stan!Fredrik Swahn försöker få igång publiken.Hansa spelade och sjöng.Agneta Gustafsson vann två cyklar.Kristoffer och Jonathan vann också två cyklar.Skönsång på torget.Inga vuxna vågade sig upp men barnen var inte lika svårövertalade.Badbollar i fontänen ...och ett par cyklar. En liten tjej som stilar för kameran.Extra kul med badbollar i fontänen!Alla vågade inte gå upp i fontänen och nöjde sig med att kasta bollar  från säkra marken.Annie testar cykeln med konstig styrning.Gustav försökte.Inte ens Daniel lyckades få cykeln framåt de tre metrarna.Elia kom långt, men inte ända fram tyvärr.Ser du någon trampa runt på denna är det inte allt för svårt att se vart den kommer ifrån!
Nöje & kulturDet brukar stå många cyklar på Larmtorget men sällan så snyggt uppradade som när Postkodlotteriet delade ut 280 cyklar i fredags. Barnen lekte med badbollar i fontänen, de lite större käkade glass, mammor och pappor drack kaffe och tanterna sjöng lite allsång vilket gav en lyckad kombo för alla på plats.

Fredrik Swahn som bland annat synts i ”Bollibompa” och ”Så ska det låta” höll låda med Hansa på synth. Publiken var lite trög i starten men musikerna gav sig inte och efter lite uppmuntran blev det allsång på Olsen Brothers ”Fly on the wings of love” och en improviserad barnkör på scenen. BMX-proffset Andreas Lindqvist showade och höll i tävlingen där besökarna fick cykla på en ”felstyrd” cykel. Svänga höger när man vill åt vänster är svårare än det ser ut och alla deltagare fick nöja sig med tröstpris då ingen klarade de tre metrarna som skulle cyklas på scenen.

Ett par cyklar rikare
Anna Gustafsson var en av de 185 vinnarna och med sina två lotter hade hon fått två cyklar som vardera var värda 7 900 kronor.
– Jag hade tänkt skaffa en ny cykel så det var häftigt att vi vann! Vi cyklar till tåget varje dag så min man får väl en av cyklarna av mig, ler Anna.

Vid fontänen satt Kristoffer Karlsson och Jonathan Ulmberg som också vunnit två cyklar.
– Jag ska kanske lära mig att cykla på riktigt i sommar, berättar Jonathan. 
– Vi har velat ha en cykel till så de kommer till nytta, säger Kristoffer.