SM i BMX & Internationell video tävling

Sist jag körde en BMX tävling var 2013 alltså 9 år sedan. I slutet på sommaren varje år går SM i BMX i Stockholm & det var ingen skillnad detta år . KL 10.00 på Lördags morgonen den 3 sep samlades Sveriges BMX elit i Björnsträdgård för det årliga BMX SM. Självklart var jag på plats med min yngsta son Oliver för att stötta och peppa han under dagen. Leo min äldsta vann Master klassen förra året fick stå över på grund av skada. Självklart hade jag själv min cykeln med och lekte runt innan tävlingarna drog igång. Det jag inte visste var att Erik på 116 hade anmält mig och när tävlingen drog igång så ropades mitt namn upp . Så det var bara att köra. Efter 9 år var tävlingsrutinen inte på topp men lyckades kriga igenom mitt åk. Trots några mindre skador så är jag otroligt glad att jag tog detta spontana beslut & tack vare det lyckades ta första platsen & på äldre dar kunna tittelera sig Svensk mästare-22 :-). Men framförallt var det extra kul att göra detta tillsammans med Oliver som äntligen lyckades knipa första plats i Master klassen. Stort grattis Oliver!!!

Tidigare i år fick jag ett meddelande av en kompis att Etnies USA anordnade en ”Edit Contest” alltså en Video tävling. Kruxet var att sista dagen för att skicka in sin video var 3 juli och jag kom hem från semestern 2 juli. Så det var bara att åka iväg till Björnsträdgård och filma en minuts åkning och skicka in. Jag är grymt tacksam att jag tog detta beslut förutom att jag lyckades vinna så fick jag återigen kontakt med massor av cykel kollegor jag träffat på olika tävlingar runt om i värden genom åren.