Guinness Världsrekordet godkänt efter 12 år.

Lite Lustigt, i början på veckan damp det ner två certificat från” Guinness World Records ”i brevlådan.
Under Gunnes Rekord Tv på TV 3 som leddes av programledaren Harald Treutiger 2001-2002 var jag med vid flera tillfällen för att försöka slå olika BMX rekord . 2001 slog jag rekordet längsta sträckan på framhjulet på en BMX (Hang Nothing).
Befintliga rekordet låg på 100m och innehavaren var den Finska proffset Martti Kuoppa.
Jag lyckades slå rekordet med 316m och blev därmed ett nytt världsrekord godkänt av Guinness World Records.
På något sätt blev aldrig rekordet registrerat så under 12 år slogs världsrekordet flera gånger av olika cyklister bl.a. av mig själv ha,ha.

Under en uppvisning på ett Guinness Rekord event i Gallerian i Stockholm 2007 körde jag 154,5 meter . Försöket var tänkt som en uppvisnings försök då sträckan ej räckte till att köra längre.Men det blev registrerat som ett nytt rekord.
2012 var det en proffs cyklist från Australien Shaun Badman som var innehavare av rekordet som under en inspelning av Guinnes rekord TV lyckades han köra 170m på framhjulet.

Nu 11mars 2013 damp det ner två Certifikat från Guinness World Records i brevlådan. Rekordet hade nu blivit registrerat efter att Guinness World Record hade kommit över ett film klipp från programet jag medverkade i.
Så nu efter snart 12 år så blev mina 316m registrerade som det gällande världsrekordet. Vilken cirkus:-).
Fick även ett mail att 3 av mina 4 rekord har jag kvar det fjärde flest Pinky Squeaks på en minut där jag hade rekordet på 57 varv är nu slaget av en Japanare som klarat 59 varv.

Vet inte om det är bra eller dåligt att mitt rekord nu är registrerat för jag kommer nog aldrig kunna slå 316 m igen ha,ha.