Eurovision Song Contest -2013 i Malmö ,Öppnings show Urban Orchestra.

Eurovision har varit en galen resa så långt från våra vanliga show jobb man kan komma. Men riktigt kul att testa något nytt.

Jag blev kontaktad av Christer Björkmans assistent Samuel som jobbar på SVT. Han frågade om jag ville delta i detta projekt.

Under Melodifestivalen 2002 deltävlingen i Sundsvall medverkade jag i mellanakts showen som koreograferades av Vito Ingrosso och Joakim Hövel.

Jag visste var det innebar att köra ett sådant event. Taiming och hålla takten till musiken är allt i en sådan show. Var lite tveksam i början med att köra på Eurovision får man bara göra en gång:-). Så det var bara att börja räkna åttor och lära sig exakt när i musiken vi skulle droppa in m.m.

Showen bygger på att dåtid möter nutid och koreograferna är Jennie Widegren och Fredrik ”Benke” Rydman, tidigare medlemmar i gruppen Bounce. Nutid skulle vi stå för, på BMX jag själv och Nils”Örnie”Örnjäger . På Inlines FP team åkarna Christian Schöjtt-Quist och Kenth Ulvedal

Första repet var i filmens hus på gärdet där vi ej hade tillgång till startramp och hopp så där var det mest att lära sig musiken och våra placeringar i landnings rampen.

Därefter flyttades den tre meter höga och nio meter breda rampen till Kista mässan där vi även fick möjlighet att testa hoppet och den galna startrampen som hade så tight böj längst ner att det knappt gick att droppa utan att flyga över styret. Spännande:-).

Efter det åkte vi till Malmö för att testa rampen på scenen.

 

15 maj var det dax för genrep. När vi kom in i Malmö arena på morgonen så  var rampen full av färgade tejp remsor. Tekniken funkade inte som den skulle så nödlösningen var att när vi hoppade in i rampen skulle vi landa vid exakt rätt tidpunkt i musiken på våran respektive färgade tejp remsor så att följe ljuset skulle stämma exakt . Lätt :-)!!!

På Onsdagen var det bandat genrep med en fullsatt arena av skrikande ungdomar . Det var ett sjukt drag.

Torsdagen var det genrep på dagen och sen Live sändningen på kvällen. Finkläderna åkte på .

Ett riktigt lättsamt och trevligt gäng jag fick lära känna under denna tid. Även kul att träffa gamla vänner igen :-). Även stor respekt till Fredrik”Benke” Rydman och Jenny Widegren (Bounce) riktiga proffs på alla plan.

Börjar med en liten nostalgi tripp från Melodifestivalen 2002. Man kan säga att tekniken när det gäller ljus m.m. tagit ett stort steg framåt sen 2002:-)

Här nedan från årets Eurovision i Malmö semifinal 2 Urban Orchestra.

Lite media: Huddinge.se