BMX skol show Örby och Stureby / Gustavsbergs dagen.

Man känner att säsongen är igång när man inte hinner uppdatera blogg:-) Förra helgen (Lördag) var det premiär för årets BMX skol show turné första stoppet var Örbyskolan och deras cykel dag. Sist vi var där var 2013 redan då drog det massor av skol elever trots att det var utanför skol tid. Super kul att komma tillbaks i år och se vilket super jobb föräldraföreningen lagt ner. Det har växt till en mini festival som inte bara lockar eleverna utan hela grannskapet . Det bästa är att alla pengar på försäljningen denna dag går direkt till skol kassan , en bra anledning till att köpa en extra korv denna dag. Vi fick även besök av Fariba från Trafikkontoret som är projekt ledare för dessa cykel dagar och Gustav från cykelfrämjandet som gjorde reportage på showen.

 

IMG_9343  IMG_9339 IMG_9359

Söndagen var det Sturebyskolan. Det är fjärde året vi är med där och dom har under flera år legat i framkant när det gäller utförande av cykel dagen. När klockan ringde 06.00 kändes det långt borta att vi skulle kunna genomföra vår show. Regnet stod som spö i backen men det var bara att hoppa i bilen och styra mot Sturebyskolan med ett pittstopp på Älvsjö McDonalds för frukost. Ett stop som jag ångrade för när det var dags att åka vidare vägrade bilen att starta. Efter tjugo minuter av bankande med spärrskaftet på startmotorn knackade rishögen igång och stressat susar man iväg med bakdörren på skåpet öppet. Inget tappat efter vägen så det var bara patt plocka upp prylarna, hoppas på solsken och klockan 12.00 lagom till första show hade det torkat upp. Det blev en kanon dag och vädret höll i sig till fem minuter efter dagen avslutas då kom regnet , perfekt!! I år var det föräldraforum som höll i spakarna och gjorde ett super jobb och som vanligt var det fullt med elever och föräldrar på plats .

 

Namnlös IMG_9396          IMG_9410          IMG_9405

Denna helg var det ledigt från cyklandet. Vi ställde upp vår Boxjump rigg på Gustavsbergsdagen och föreningen Fyrhuset höll i showen med Capitalbikepark locals Alex Alanko. Även denna dag flöt på helt utan regn.

IMG_9443 IMG_9447 IMG_9451